10 Ekim 2012 Çarşamba

MUTLULUK




Tarifi en zor kelime MUTLULUK. Sanki bir kahkahada gizli ya da bir tebessümde bilinmeyen bir diyardan gelmiş yabancı gibi uzak ama anlamlı.Tanıması kolay anlaması güç. Herkesin sahip olmak istediği ve kendi çabası ile sahip olabileceği duygu.Resminin bir türlü yapılamadığı tariflerin yetersiz kaldığı tek kelime hatta belki de bir cümle MUTLULUK.

Kimisinin çocuklukta doya doya yaşadığı kimisinin ise doğduğu andan beri tanımadığı duygu. Şiirlerde ki dilencilerin bile dilenirken istediği bir türlü tarif edemediği …Üstüne çok anlamlar yüklenen zaman zaman içimizde hissettiğimiz bağımlılık yapmasını beklediğimiz, sonsuzluk kelimesini başına getirdiğimiz ve hüzünle hiç karşılaşmamışız gibi mutlu anlarımızda beklide çok sık yüreğimize uğramadığından içimizi coşturan duygu.

Bazen Aşk ın içinde aradığımız, bazen sokaklarda yürürken başka yüzlerde, gönüllerde karşılaştığımız keşke bende dediğimiz, Allaha sahip olmak için yalvardığımız MUTLULUK.
Hangi şehirden olursak olalım, hangi din, dil, ırk tan olursak olalım hak edip edemediğimize baktığımız ve hak ettiğimizi düşündüğümüz duygu. Hatta kapımızı çalmadan açtığımız kim olduğunu sormadan içeri buyur ettiğimiz, gururumuzdan ödün verdiğimiz, yaşamaktan, hissetmekten bıkmayacağımız, bazen sahipmişiz gibi yaptığımız tek duygu.

Hissederken ne kadar kaba olursak olalım “ŞÜKÜR” kelimesiyle zarifliğimizi ortaya koyduğumuz, içimizde hissettiğimizde minnet duygusu duyduğumuz, bize derinden hissettireni sevdiğimiz hatta unutmadığımız, geçmişe baktığımızda en çok hatırladığımız, fotoğraflarını çektiğimiz, hatta o anı ölümsüzleştirip tekrar tekrar dönüp baktığımızda bile içimizde yeniden doğan duygu.

Birisi MUTLULUĞUMUZU bozduğunda sinirlendiğimiz, hatta konuşmadığımız, onun için küstüğümüz, onu hissettirdiği için affettiğimiz, hayatımızın anlamı, hayatımızda o olsun diye adımlar attığımız, yaşamımızın anlamı, hayatımızın inşasını üzerine kurduğumuz duygu.

Ödül, hediye, hüznü yaşamayanın derininde hissedemeyeceği, gülümseme, kahkaha, gözyaşlarının her biri ile belli ettiğimiz, yoğunluğunda gözlerimizi çakmak çakmak yapan ve en önemlisi sadece yarattığı etkilerden bahsedebildiğimiz, tarifi olmayan duygu.

Mutluluk…..
                   

                                                aristoseres

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder